Pasfoto voor online verlengen RDW Rijbewijs

RDW rijbewijs pasfoto voor online verlengen

Sinds 1 oktober 2018 draait er in Nederland een proef van een jaar met het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW. Vanaf 10 december 2018 is dit ook in de gemeente Amsterdam mogelijk. Wij zijn de pasfoto specialist van Amsterdam en uiteraard is het bij ons mogelijk om je pasfoto te laten maken voor de online verlengen van je RDW Rijbewijs.

Voor het verlengen van je rijbewijs hoef je slechts drie stappen te ondernemen. Beknopt komt dat op het volgende neer:

 1. Kom naar ASA Foto & Film | Fotograaf Tessa Witvoet, voor een officiële RDW goedgekeurde pasfoto.
  Wij sturen deze digitaal in bij het RDW inclusief jouw handtekening en je krijgt de pasfoto geprint mee. Prijs voor deze pasfoto is € 20,-.
 2. Je krijgt binnen enkele minuten na de aanvraag een e-mail van het RDW met daarin de bevestiging of je deze online kunt verlengen.
  (Daarnaast moet je wel aan de voorwaarden voldoen.)
 3. Als laatste haal je na 2 dagen bij het stadsloket je nieuwe rijbewijs op. Voordeel van dit alles is dat je niet veel tijd kwijt bent :-).

De voorwaarden om online te kunnen verlengen:

 • Je woont in de gemeente waar online verlengen mogelijk is gedurende deze proefperiode
 • Je bent al in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs
 • Je vraagt een verlenging van je rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan
 • Je hebt een DigiD-app met extra zekerheid over jouw identiteit
 • Je hebt een mobile telefoon met Android (versie 4.4 of hoger) en met NFC-chip
 • Je hebt een Apple telefoon (iPhone 7 of nieuwer) met minimaal iOS13 en een rijbewijs uitgegeven na 14 november 2014
RDW erkend ASA Fotograaf Tessa Witvoet rijbewijs pasfoto

Hoe werken de drie stappen? (iets uitgebreider)

Voldoe je aan de boven genoemde voorwaarden dan regel je in drie stappen de verlenging van je rijbewijs.

Stap 1: Je pasfoto laten maken bij ASA Foto & Film | Fotograaf Tessa Witvoet
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn door de RDW-erkende fotograaf. ASA Foto & Film | Fotograaf Tessa Witvoet is een RDW-erkende pasfotograaf. Neem je rijbewijs mee wanneer je de pasfoto laat maken. Na het laten maken van de foto zet je bij ons je handtekening die later gebruikt zal worden op je rijbewijs. Wij sturen direct je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten krijg je van de RDW een e-mail. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen.

Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis of het stadsloket en kan dit niet digitaal doen. Sowieso krijg je, voor je rijbewijs, een setje pasfoto’s mee omdat de overheid dit van ons vereist. Daarnaast sturen wij dan je digitale foto en je handtekening beveiligd digitaal naar de RDW. Je kunt gewoon bij ons binnen lopen, zonder afspraak. Voor onze openingstijden en route, kijk je hier.

Stap 2: Je online aanvraag – de bevestigingsmail van het RDW
Ga naar de website van www.rdw.nl/ditigaalaanvragenrijbewijs. Kies daar voor “digitaal aanvragen rijbewijs” en log in met de DigiD-app. Nadat je bent ingelogd regel je binnen een paar minuten de verlenging van je rijbewijs. Ook kun je zelf aangeven op welke locatie binnen de gemeente je het rijbewijs wilt ophalen. Via iDeal reken je direct af. De RDW maakt het rijbewijs. Deze kun je al na 2 werkdagen ophalen bij het gemeentehuis of stadsloket. Je ontvangt een e-mail van de RDW als je rijbewijs klaar ligt bij de gemeente.

Op de site www.digid.nl/over-digid staat meer informatie over de DigiD-app.

Stap 3: Je rijbewijs ophalen
Je kunt het rijbewijs ophalen bij de door jou opgegeven locatie in je gemeente. Kijk op de site van je gemeente of je een afspraak moet maken voor het ophalen van je rijbewijs. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee, het huidige rijbewijs moet je inleveren. Daarna krijg je het nieuwe rijbewijs.

Snelle check of jij je rijbewijs online kan verlengen

RDW check ASA Fotograaf Tessa Witvoet rijbewijs pasfoto

Online rijbewijs verlengen

De 3 stappen in een filmpje van de RDW. De stappen worden hier visueel uitgelegd.

www.pasfotomaken-amsterdam.nl is onderdeel van ASA Foto & Film.
Op al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden versie april 2018 van toepassing welke via deze link als pdf. kunnen worden gedownload.